fbpx

Sveriges första spårbara öl.

Vill du också tjäna mer pengar med ökad spårbarhet?

Om ni är intresserade av att köpa ölet hittar ni den som beställningsvara på Systembolaget hemsida och på Systembolag runt Kalmar med omnejd.

 

Tillsammans med bryggeriet Ängöl, mälteriet Brewmaster, Datajätten IBM och FoodChain by BlockChain lanserar vi den 3:e maj Sveriges första helt spårbara öl – Helt Spårat. Om ni är intresserade av att köpa ölet hittar ni den som beställningsvara på Systembolaget hemsida och på Systembolag runt Kalmar med omnejd.

 

Vi på Skira tycker det är viktigt med spårbarhet i livsmedelskedjan! Som digital handelsplattform har vi möjlighet att medverka i flera spännande projekt där vi arbetar hårt för att addera så mycket värde som bara möjligt på bra producerat spannmål. I projektet kan alla steg, från odlingen till när ölet tappas på flaska, följas. Det gör kunderna genom att scanna QR-koden längst fram på flaskan.

 

Vi vill med detta projekt exemplifiera hur vi på Skira tror att framtidens spannmålshandel kommer att se ut; där en transparent digital handel möjliggör en mer spårbar livsmedelskedja som gynnar både konsumenter och lantbrukare, säger Jacob Morén på Skira. Många tidningar har rapporterat om nyheten och flera intressanta aktörer har hört av sig.

 

Wilhelm Aschan på Ullälva gård är Skira-säljaren som står bakom det ekologiska maltkornet som använts i ölet och som förmedlades via Skira. Han säger till ATL: “Jag tror det är mer intressant för kunderna, att man lägger till en dimension på råvaran”

 

Vill du som säljare också veta var ditt spannmål hamnar och få bättre betalt? 

Kolla då alltid med Skira först, det är riskfritt och kostnadsfritt!