fbpx

Frågor & Svar

Som säljare kan du enkelt lägga upp den gröda som du önskar sälja. Beskriv din vara och sätt sedan utropspriset som du vill att auktionen ska starta på.

Som köpare har du tillgång till alla pågående annonser. Välj den gröda som du är i behov av och lägg sedan bud med start från utropspriset eller senaste bud. 

Auktion avslutad

När annonstiden har gått ut och auktionen för en gröda har uppnått acceptpris är varan såld. En bekräftelse skickas då ut till båda parter. 

Säker betalning

Efter avslutad affär tar Skira hand om betalningen. Så snart pengarna mottagits från köparen är varan redo att levereras. 

Skira Transport

Utifrån den valda leveransperioden sköter Skira all hantering och kommunikation med transportbolaget. Analys görs från varje lass 

Skiras kunskapsbank

I Skiras kunskapsbank finns information om hur det fungerar att sälja eller köpa spannmål med hjälp av Skira, inklusive alla steg från annons till säker betalning och leverans av varan, och mycket mer för att du ska känna dig säker att handla via Skira. Det finns också frågor och svar för vår tjänst för spannmålspriser – Lumen – och mycket mer!