fbpx

Certifikat

Vi tillhandahåller alla certifikat som ni behöver för er affär.

Skira är en plattform med tjänster som hjälper säljare och köpare att göra spannmålsaffärer med varandra. 

När är du handlar via Skira Marknadsplats agerar Skira som förmedlare, vilket innebär att Skira varken har eller behöver något eget certifikat.

Tillgängliga certifikat

EU-Ekologisk vara

På Skira handlas EU-ekologisk vara. Skira ser till att säljarens certifikat som kan styrka varan som säljs, och hur den odlats, medföljer i affären. Läs mer här.

KRAV

På Skira handlas KRAV och 2-års karens-vara. Skira ser till att säljarens certifikat som kan styrka varan som säljs, och hur den odlats, medföljer i affären. Läs mer här.

2BSVS

Denna certfiering kommer från Frankrike och behövs vid försäljning av vara som skall användas till förnyelsebar energi. EU ställer krav på att det i hela kedjan finns en kontroll över växthusgasförbrukningen i produktionen, detta via ett direktiv som benämn RED (Renewal Energy Directive). Skira kan hjälpa köpare och säljare att visa på att deras gröda har hanterats på rätt sätt. Läs mer här.

IDTF

International Database Transport for Feed är en databas skapad av ICRT (International Committee Road Transport) för flak- och bulkbilstransporter an fodervaror. När Skira Transport användas skall samtliga förare rapportera och kunna visa på de tre senaste lastningarna vid lastningen. Då bör transportören kunna svara till en rad frågor. Du ska känna dig trygg i att Skiras transporter alltid håller branschens tuffaste kvalitetskrav. Läs mer här.

GMP+

GMP+ certifiering är i vissa fall nödvändig för att kunna exportera varor utanför Sverige. Cerfieringen säkerställer foderråvarors kvalitet och hur dessa har hanterats. Internationella köpare kan kräva att vara skall vara GMP+ certifierad. Skira kan hjälpa köpare och säljare att visa på att deras gröda har hanterats på rätt sätt. Läs mer här.

Saknar du något certifikat?

Läs mer om Skiras certifikat och hur vi jobbar med dem här.

För att diskutera certifieringar närmare ber vi att du kontaktar Jacob Morén. Kontaktuppgifter till övriga medarbetare på Skira hittar du här.