fbpx

3 tips att tänka på när du fyller i kvalitéerna i en annons.

Tips 1 – Anpassa intervallerna efter just din analys.  

 

När du skapar en säljannons på Skira så behöver du ange kvalitén på spannmålet. Kvalitéerna är redan ifyllda med våra standardintervaller. Se bild nedan:

 

 

 

 

 

Om du har avvikande kvalitéer så är det bra att ändra intervallerna så att det anpassas efter just din analys. 

Tips 2- Utnyttja hela intervallet för att minimera risken att bli reglerad.

Under kvalitéerna så finns det ett största tillåtna intervall som du behöver hålla dig inom. Denna information hittar du under varje parameter. Använd hela intervallet för att minimera risken att bli reglerad, då det är dessa intervaller vi utgår från vid slutavräkning. 

 

 

Exempel: 

Om du har höstvete med ett protein på 11,5% så rekommenderar vi att ligga mellan 10,5-11,5% för att minimera risken för att bli reglerad. Eftersom att största tillåtna intervall för protein på höstvete är 1 så har vi utnyttjat hela intervallet. Visar det sig sedan att proteinet ligger under 10,5% så blir det en reglering på slutavräkningen. 

 

 

Tips 3- Bifoga en analysrapport 

 

För att få en mer slagkraftig samt trovärdig annons så rekommenderar vi att bifoga en analysrapport. En analys öka säljarens chans att få sin vara såld och det ökar även transparens kring varan. Glöm inte att det fortfarande är intervallerna i annonsen som slutavräkningen går på. 

 

 

Om du inte har tagit en analys ännu så hjälper vi dig gärna med ett Skira förtest som utförs på ett certifierat lab. Alla annonser som har gjort ett Skira förtest är markerade med en grön rosett. 

 


På Skira vill vi att det ska vara enkelt att köpa och sälja spannmål, balj- och oljeväxter. Vi arbetar varje dag för att skapa en mer lönsam, hållbar och mer transparent spannmålshandel. Som registrerad användare på Skira kan du se vilken kvalitet olika varor har , vad liknande partier har gått för i ditt område samt exakt hur de olika kostnaderna påverkar ditt totala pris. Detta för att ge dig så goda förutsättningar som möjligt för att göra en bra affär.

https://skira.se/spannmalsprov/

Louise Norman

Spannmålsmäklare, Skira